متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1400/10/21
  • - تعداد بازدید: 31
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی

تغذیه و افسردگی

تغذیه و افسردگی

 افسردگی یکی از شایع ترین مشکلات بهداشت روان است. عوامل تغذیه ای نقش مهمی در بروز افسردگی دارند. از طرف دیگر، کسانی که دچار افسردگی هستند غالبا تغذیه نامناسبی دارند و بنابراین از این جهت در معرض خطر می باشند. هنگامی که فردی دچار افسردگی باشد، سطح انرژی در او کمتر از حد معمول است و اشتیاق و اشتها برای غذا در او از بین می رود و در نتیجه تغذیه فرد دچار اختلال می شود.

 

کمبود برخی از مواد غذایی در رژیم غذایی فرد می تواند سبب ایجاد افسردگی شود یا حالت افسردگی را در فرد تشدید کند این مواد عبارتند از:

·         اسید های چرب امگا3: کمبود این مواد در رژیم های غذایی می تواند فرد را مستعد افسردگی کند. منابع غذایی این اسید چرب عبارتند از: غذاهای دریایی، تخم مرغ غنی شده با امگا3، روغن کانولا، روغن بذرکتان، گردو، سویا و سبزیجات برگ سبز

 

·         اسید فولیک: سطح اسید فولیک در خون برخی از افراد مبتلا به افسردگی پایین است. جگر، قارچ، سبزیجات برگ سبز، گوشت گاو کم چربی، نان گندم کامل و لوبیا از منابع اسید فولیک هستند.

 

·         ویتامین B12: سطوح بالاتر این ویتامین در خون افراد افسرده سبب می شود که این افراد به درمان پاسخ بهتری بدهند. منابع غذایی ویتامین B12 عبارتند از: جگر، شیر، ماهی، تخم مرغ و گوشت.

 

·         روی: این عنصر نقش مهمی در عملکرد سیستم عصبی دارد. تعادل این عنصر در بدن در پیشگیری و درمان افسردگی موثر است. گوشت، مرغ، ماهی، شیر، جگر، غلات کامل و مغز ها از منابع روی هستند.

 

·         آهن: کمبود آهن می تواند سبب بی حوصلگی شود و مکمل یاری با اهن باعث بهبود خلق می شود. این ماده مغذی در جگر بیش از سایر منابع غذایی و سپس در غذاهای دریایی، گوشت بدون چربی، زرده تخم مرغ، غلات کامل و نان غنی شده وجود دارد.

 

 

·         ویتامین E: این ویتامین به علت اثر انتی اکسیدانی زیادی که دارد می تواند در پیشگیری و درمان افسردگی موثر باشد. از آنجایی که این ویتامین توسط گیاهان ساخته می شود، روغن های گیاهی بهترین منابع آن هستند. باید توجه داشت که سرخ کردن در دمای بالا باعث تخریب ویتامین E می شود.

 

·         منیزیوم: سطح منیزیوم در افراد مبتلا به افسردگی کمتر از افراد سالم است. به نظر می رسد که دریافت منیزیوم در کاهش افسردگی موثر است. دانه ها، مغز ها، حبوبات، سبزی های برگ سبز تیره منابع خوب این ماده غذایی هستند.

پیروی از یک رژیم غذایی سالم، متنوع و متعادل، دریافت مواد مغذی به اندازه کافی و داشتن وزن مناسب در پیشگیری و درمان افسردگی موثر است./ف.نوروزی فرد

 "افروز پیش بین" کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی

پایان خبر

 

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 53656
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید